Adet gecikmesi neden olur sebepleri

Adet gecikmesi en fazla kaç gün normaldir?

Kişinin gebe kalması durumunda âdet kanaması kesilir. Anacak gebelik dışında âdet kanamasının 7 gün ve daha uzun süreyle kesilmesi durumu, âdet gecikmesi olarak tanımlanır. Yani kişinin âdet kanamasının 5 gün gecikmesi normal bir durum olarak kabul edilirken, 10 gün gecikmesi bir problemin habercisi olabilir.

Adet gecikmesi hamilelik dışında ne olabilir?

Eğer gecikmenin nedeni hamilelik değilse, arkada yatan sebepler mutlaka araştırılmalıdır. Stres, kullanılan ilaçlar, hormonal hastalıklar, rahim ve yumurtalıkları ilgilendiren hastalıklar (myom, kist gibi…) adet gecikmesine neden olabilir. Öte yandan aşırı egzersiz de önemli bir nedendir.

Hamile değilim ama adet olmadım neden?

Hamileliğin dışında emzirme dönemi ve menopoza giriş döneminde de kadının adet kanaması gecikebilmektedir. Bununla birlikte stres, sıkıntı, depresyon, psikolojik travma, ani kilo alma, verme, ağır spor ve egzersiz, rahatsızlıklar için kullanılan ilaçlar hormonsal dengesizlikler de adet gecikmesine sebep olabilmektedir.

Adetim gecikti olmak için ne yapmalıyım?

Kadınların adet gecikmesini iyileştirecek birçok bitki bulunmaktadır. Adet söktürücü olarak kullanılan pek çok yiyecek bulunmaktadır….Adet söktürücü etkisi olan şeylerden bazıları şunlardır:

  1. Adaçayı
  2. Civanperçemi Çayı
  3. Kantaron Çayı
  4. Kekik Çayı
  5. Biberiye Çayı
  6. Zencefil Çayı
  7. Zerdeçal.
  8. Rezene Tohumu.

Adet kaç gün gecikirse hamilelik kesinleşir?

Adet döngüsü içinde bir kadının 7 gün gecikme yaşaması normal olarak karşılanabilir. 7 günden sonra ise gebelik ihtimali akla getirilebilir.

3 gün adet gecikmesi normal mi?

Dünyada her 4 kadından birinde adet düzensizliği sorunu yaşanır. Adet düzensizliği yaşayan kadınlar ya bir dönem arasında iki kez adet görür ya da 35 günden sonra adet kanaması görülebilir. Adet döngüsü içinde 7 güne kadar gecikme yaşandığında bu durum normal kabul edilebilir.

Kadınlar adet olmayınca ne olur?

Bu aralıktan kısa ya da uzun olması, adet düzensizliği olarak tanımlanır. Bu durum hamilelik belirtisi olabileceği gibi alta yatan başka bir hastalıktan kaynaklı da olabilir. Stres, çevresel ya da psikolojik faktörler, mevsimsel geçişler, hormonal durumlar ya da çeşitli ilaçlar bu duruma sebebiyet verebilmektedir.

Category:
Alet