Asurlular hakkında bilgi

Asurlular, aslen Kuzey Irakta, Dicle kıyısında bulunan Aşur/Asur şehri ve çevresinde yaşayan Sami toplulukken; özellikle M.Ö 2000 sonrası doğu-batı arası uluslararası ticaretten faydalanarak gelişmiş ve topraklarını genişleterek ülkelerini bir imparatorluğa dönüştürmüş eskiçağ halkıdır.

Asurlular neleri icat etti?

İlk sömürge imparatorluğu Asurlular'dır. Tarihteki ilk kütüphaneyi Asurlular kurmuştur. Anadolu'ya yazıyı getirmişlerdir. Ticaret kolonileri kurarak, Anadolu'da ticaretin gelişmesini sağlamışlardır.

Asurluların genel özellikleri nelerdir?

Asurlular çivi yazısı kullanmışlardır. Tarihte bilinen ilk kütüphaneyi kuran millet olarak bilinmektedirler. Bu kütüphaneyi başkentleri olan Ninova şehrinde kurmuşlardır. Asurluların en güçlü olduğu dönemde toprakları Mezopotamya'yı, Anadolu'nun Güneydoğu kısımları ve Suriye'nin kuzey kısımlarını kaplamakta idi.

Asurlar başkenti nedir?

2000 sonrası doğu-batı arası global ticaretten faydalanarak gelişmiş ve topraklarını genişleterek ülkelerini bir imparatorluğa dönüştürmüş eskiçağ halkı. Başkentleri Ninova'dır.

Asurlar insanlığa katkıları nelerdir?

Asurlular Ticaretle uğraşan Asurlular Anadolu'ya yazıyı getirmişlerdir. Asurlular ticaretle uğraşmış bir medeniyettir. Asurlular medeniyetle uğraştığı dönemde yazıyı Anadolu'ya getirmişlerdir. Dünyanın ilk kütüphanesini kurmuşlardır.

Frigler neleri icat etti?

Friglerin müzik alanında da ileri oldukları ve birçok müzik aleti geliştirdikleri bilinmektedir. Flüt, simbal gibi müzik aletlerini de keşfetmişlerdir. Maden, ağaç işlemeciliğinde de gelişmişlerdir.

Babiller neleri icat etti?

Ay ve Güneş tutulmasının devirli olduğunu ilk olarak Babiller keşfetmiştir. Ayrıca güneş saatini de onlar bulmuştur.

Asur Devleti kimler tarafından yıkılmıştır?

Asur Krallığı, Babil-Keldaniler, Medler, İskitler ve Kimmerlerin ülkeye yaptığı akınlar sonucunda iyice zayıflayarak MÖ 612-605 yılları arasında yıkılmıştır. İmparatorluğun çökmesiyle birlikte Asur halkı da tarihi kayıtlardan silindi.

Category:
Yazılarımız