Behçet hastalığı sivilce

Dudak içi, yanak mukozası ve dilde görülürler. Genital yaralar; Behçet hastalığının önemli ve daha özgün bulgusudur, %50'den fazla hastada görülebilmektedir. Hafif bir sivilce şeklinde başlayıp ağrılı, sınırları düzgün, tabanı sarımsı bir görüntü olabilir. İnfekte olmazsa 10-30 gün içerisinde geriler.

Behçet hastalığı nerelere vurur?

Behçet hastalığı, ağızda ve cinsel bölgede yaralar, deri, göz, eklem, damar ve sinir tutulumuyla seyreden iltihabi bir hastalık. Her yaşta ortaya çıksa da 20-30'lu yaşlarda daha sık görülüyor ve erkeklerde daha şiddetli seyrediyor Romatoloji Uzmanı Prof. Dr.

Behçet hastalığı ilerlerse ne olur?

Hastalık; tekrarlayan ağız ülserleri, genital ülserler ve göz ve cilt problemlerinin oluşması olarak ifade edilmiş olsa da ilerleyen zamanda kalp, damarlar, sindirim sistemi, akciğer, eklemler, böbrek ve sinir sisteminde de çeşitli problemlere neden olabilir. Behçet hastalığı kronik (uzun süreli) bir hastalıktır.

Behçet hastası ne kadar yaşar?

Behçet Hastalığı kronik bir hastalıktır. Yani tüm kronik hastalıklar gibi ömrümüzün sonuna kadar bizle yaşar.

Her aft Behçet midir?

Ağızda tekrarlayan aftlar Behçet hastalığının en sık görülen bulgusu olmasına karşın, aftların toplumun 'sinde görülebileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle aft tek başına ne kadar sık ya da şiddetli olursa olsun Behçet hastalığı tanısı koymak için yeterli değildir.

Behçet hastalığı kalbi etkiler mi?

Behçet hastalığı kalbi çok nadiren tutmaktadır. Diğer iltihabi romatizmal hastalıklarda görülen kalp kapakçık kalınlaşmaları, kalp zarı iltihabı ya da kalp yetmezliği gibi sorunlar Behçet hastalığında görülmez. Behçet hastalığında yalnızca çok nadir olarak kalp içinde pıhtı oluşumu bildirilmiştir.

Behçet hastalığı ne tetikler?

Behçet sendromu olarak da adlandırılan Behçet hastalığı, vücudun farklı yerlerindeki kan damarlarının iltihabına neden olan ve nadir görülen kronik bir hastalıktır. Behçet hastalığı vücudun otoimmun yani bağışıklık sistemindeki bir bozukluk nedeniyle enfeksiyon belirtileri göstermesi şeklinde gelişir.

Behçet hastalığı kaç yaşında biter?

Buna göre oral aft bulgusu olan hastaların tümünün taranması oldukça maliyetlidir. Öte yandan, Behçet hastalığının ortalama başlangıç yaşı 20'li yaşların ortasıdır ve genel kabul edilen görüşe göre 40 yaşından sonra hastalığın aktivitesi azalmakta veya kaybolmaktadır (1).

Category:
Konum