Diş temizliğinde kullanılan şeyler

Mükemmel bir ağız sağlığı için sadece doğru diş fırçası, diş tekniği ve diş macunu yeterli olmaz, bilakis yardımcı maddelerin kullanılması da gerekir. En bilinen yardımcı madde ise diş ipidir. Diş ipi: Balmumu ile kaplanmış veya kaplanmamış diş ipleri mevcuttur.

Diş temizliği için neler kullanılır?

Dişlerinizi ayrıntılı olarak temizlemek için günlük diş ipi kullanımı önemlidir. Yiyecek parçacıklarını gidermek ve dişlerdeki bakteri ve plak oluşumunu engellemek için diş aralarını kolayca temizlemeye yardımcı olur. Dişlerinizin düzeli bakımına ek olarak yapacağınız gargara bakterileri öldürür ve plak önleyicidir.

Diş temizliği hangi durumlarda yapılır?

Dişlerde biriken bakteri plakları ve tartarlar diş eti iltihaplarının en önemli nedenidir. Bu nedenle ağız ve diş bakımının düzenli ve özenli şekilde yapılması, diş hekimi muayenelerinin aksatılmaması ve hekim tarafından önerilen zamanlarda detaylı diş temizliğinin yaptırılması oldukça önemlidir.

Diş lekeleri nasıl temizlenir?

Lekelere karşı kullanılabilecek ilk akla gelen yöntem karbonattır. Diş fırçasına bir miktar karbonat dökerek dişlerinizi fırçalayın. Sonrasında tekrar diş macununuz ile fırçalayın. Bu işlemi haftada iki kez tekrarlayarak lekelerden kurtulabilirsiniz.

Diş temizletme dişi beyazlatır mi?

Diş taşı temizliği ile diş beyazlatma işlemi arasında fark bulunmaktadır. Diş taşı temizliği yapıldığında diş de beyazlama olmaz. Yalnızca diş taşları leke ve kirler giderilir. Diş beyazlatma işleminde ise dişin rengi beyazlar ve sarı renge sahip olan dişleriniz bembeyaz bir görüntüye sahip olur.

Diş taşı temizliği hangi aletle yapılır?

Diş taşı temizliği veya tartar temizliğini kişi kendisi yapamaz. Bu işlemi sadece diş hekimi yapabilir. Diş taşı temizleme işleminde genel olarak el aletleri ve titreşimle çalışan ultrasonik cihazlar birlikte kullanılır.

Diş beyazlatmak için ne yapabilirim?

Diş beyazlatma yöntemleri:

  1. Günde en az 2 kere diş fırçalamak. Ağız ve diş sağlığının en önemli kuralı dişleri günde en az 2 kere ve en az 2 dakika fırçalamaktır.
  2. Karbonat ve elma sirkesi. …
  3. Limon ve karbonat. …
  4. Karbonat. …
  5. Karbonat, tuz ve elma sirkesi. …
  6. Karbonat, tarçın ve adaçayı …
  7. Çilek. …
  8. Muz kabuğu.

Feb 7, 2020

Diş temizletmek dişe zarar verir mi?

Diş temizletmenin dişlere zararı bulunmamaktadır.

Category:
Haberler