Ev yapımı köfte

Anne ev köftesi nasıl yapılır?

Rendelenmiş kuru soğan, sarımsak küpleri, yumurta ve sütle ıslatılmış ekmek içlerini ekleyin. İncecik kıyılmış maydanoz yaprakları, tuz, karabiber, kimyon ve karışık köfte baharatını katın. Köfte harcını özleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika yoğurun.

Köftenin içine ne konur?

Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  1. 500 gr orta yağlı kıyma.
  2. 1 orta boy rendelenmiş soğan.
  3. 1 diş sarımsak.
  4. 1 adet yumurta.
  5. Yarım çay bardağı galeta unu.
  6. 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  7. 1 avuç ince kıyılmış maydanoz.
  8. 1,5 çay kaşığı tuz.

Evde köfte içi nasıl hazırlanır?

Köfte harcını hazırlamak için, soğanları rendeleyin ve maydanozları ince ince kıyın. İsterseniz, bir diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. Soğan, maydanoz, kıyma, yumurta, zeytinyağı ve tuzu bir kaba alıp iyice yoğurun. Bu sırada istediğiniz baharatları da ekleyerek yoğurmaya devam edin.

1 kilo kıymaya ne kadar galeta unu konur?

Köfte Tarifi Galeta Unu İle İçin Malzemeler

  1. 1 kg kıyma.
  2. 1 buçuk bardağı galeta unu.
  3. 2 yumurta.
  4. 2 diş sarımsak.
  5. 1 orta boy soğan.
  6. Kimyon.
  7. Karabiber.

4 Oct 2015

En iyi anne köftesi nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Kasapta iki kez çektirdiğiniz kıymayı derin bir soğurma kabına alın.
  2. Soğanı rendeleyin, sarımsağı ezin. …
  3. Hazırladığınız tüm malzemeyi 1 adet yumurta ile birlikte kıymaya ekleyin.
  4. Tuzunu ve baharatını ekledikten sonra en az 7-8 dakika yoğurun.

Köftenin dağılmaması için ne yapmak lazım?

Köfte harcını yoğururken de bir miktar su ile yoğrulmalıdır. Bu sayede malzemeler birbirine daha iyi tutulur, harcın dağılmasına engel olunur. Dağılmayan köfteler için dikkat edilecek bir diğer durumda köfte yoğrulup şekil verildikten sonra en az bir kaç saat dinlendirilmesidir.

Köfteye köfte harcı ne kadar konur?

Derin kasenin içine 500 g köftelik az yağlı kıymayı 1 paket (41 g) köfte harcını ve 1/2 su bardağı (100 ml) suyu koyun. Karışıma 1 yumurta kırıp harç kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Harca şekil verdikten sonra yağsız tavada, fırında, ızgarada veya mangalda pişirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Category:
Alet