Hazır yufkadan su böreği yapımı

Su böreği sosu nasıl yapılır?

Kolay su böreğinin sosu için; derin bir kap içine 3 adet yumurta kırıp, iyice çırpın. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ, 5 çay bardağı süt, 1 şişe soda ve yarım çay kaşığı tuz koyup, iyice karıştırın. Diğer tarafta kullanacağınız biraz büyük yuvarlak fırın tepsisi içini iyice tereyağı ile yağlayın.

Su böreği yufkası nasıl yapılır?

Hazır Su Böreği Yufkası İle Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sıcak su ve soğuk su hazırlanır.
  2. Fırın tepsisi yağlanır.
  3. Yufka tek tek sıcak suya koyulur ve 10-15 saniye bekledikten sonra hemen soğuk suya alınıp bekletmeden çıkartılıp avuç içinde süzülür. ( …
  4. Tepsiye kırışık olarak yayılır.

Yalancı börek tarifi nasıl yapılır?

Yalancı Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 5 adet yufkayı bir kenara alalım. Peyniri çatalla ezelim.
  2. Sosu için yumurta, tuz, kabartma tozu, sıvı yağ, sütü çırpalım; en son maden suyunu yavaşça dökelim karıştıralım. …
  3. 1 adet bütün yufkayı fırın tepsisine düz şekilde serelim, bir kenara alalım.

Yufkadan su böreği kaç dakikada pişer?

Üzerine ayırdığınız yufkayı yayıp sarkan kısımları içe doğru kıvırın. Üzerine kalan sütlü karışımı sürüp ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.

Sodalı kolay su böreği nasıl yapılır?

Sodalı Yalancı Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları bir kabın içerisine kırıp güzelce çırpın.
  2. Ardından üzerine yoğurt, süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. …
  3. Tepsinizi tereyağı ile yağlayın. …
  4. Ardından sosunuzdan yarım kepçe kadar yufkanızın üzerine gezdirin.

Sodalı yalancı su böreği nasıl yapılır?

Sodalı Yalancı Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce sosumuzu hazırlıyoruz.yağ, yoğurt, yumurta ve soda bir kap içinde karıştırılır.
  2. Sonra fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz.
  3. Hazırladığımız sosu 1/4'ini kağıt üzerine döküyoruz.
  4. Bir adet yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde seriyoruz.

Boreklık yufka nasıl yapılır?

Böreklik Yufka Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç, tüm malzemeleri karıştıralım.
  2. Azar azar unu ilave edelim ve kulak memesi kıvamına gelene kadar hamuru yoğuralım.
  3. Beze yapıp, 1 saat dinlendirelim.
  4. Oklava ile bezeleri un yardımı ile açıp, orta ateşte hafif pişirelim.

Category:
Genel