Ilkyardım eğitim merkezi açma şartları

İlk yardım merkezi açmak istediğine dair başvuru dilekçesi. Ticari bir şirket ise ticaret sicil gazetesi örneği. Vakıf veya dernek ise yönetim kurulu tarafından imzalanmış tüzük ya da ana sözleşme. Merkezde görev yapacak tam zamanlı mesul müdürün TC kimlik fotokopisi ve ilk yardım eğitmenlik sertifikası örneği.

İlk yardım merkezini kimler açabilir?

MADDE 5 – (1) Kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek kişiler ve özel hukuk tüzel kişilerinden bu Yönetmelikte belirtilen şartları taşıyanlar ilkyardımcı ve ilkyardım eğitmeni yetiştirmek amacıyla merkez açabilir.

Nasıl ilk yardım eğitmeni olunur?

Nasıl İlk Yardım Eğitmeni Olunur?

  1. Lise veya üniversitelerin, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiş, hemşire, sağlık memuru, tıbbi laboratuvar teknikeri, diyetisyen, ebe, eczacı gibi çeşitli sağlık branşlarından mezun olmak,
  2. Çeşitli akademi veya eğitim merkezlerinde İlk Yardım Eğitici Eğitimi programını tamamlamak,

Ilkyardım eğitimi yetki belgesi nasıl alınır?

İlk yardım eğitici eğitimi almak için lise ve üniversitelerin sağlık ile ilgili bir bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezler tarafından verilen eğitim sonrasında, sınavı başarıyla tamamlayan katılımcılar, 5 yıl geçerli ilk yardım eğitmeni sertifikası almaya hak kazanırlar.

Kimler ilkyardım eğitimini almalıdır?

Hayat kurtarmak isteyen, sorumluluk sahibi herkes ilk yardım eğitimi alabilir. İlk yardım eğitimlerine katılabilmek için adayların 18 yaşını doldurmuş ve en az ilkokul mezunu olması koşulu, İlk Yardım Yönetmeliği'nde belirtilmiştir. 18 yaş sınırına göre ilk yardımcı adaylarının reşit yani ergin olması gerekmektedir.

İlk yardım eğitim merkezi nasıl açılır?

İlk yardım eğitim merkezi açmak isteyen kişi ya da kurum, gerekli belgeleri tamamladıktan sonra Acil Sağlık Şube Müdürlüğü'ne başvuruda bulunur. Yetki belgesini alan ilk yardım merkezi, ilk yardım eğitimlerini yasal olarak vermeye başlayabilir.

İlk yardım Merkezi Mesul müdür?

Mesul müdür, İlk Yardım Yönetmeliği'nde; sağlık alanında en az ön lisans düzeyinde öğrenim görmüş ve en az 1 yıllık ilk yardım eğitmeni yetki belgesine sahip kişi olarak tanımlanmıştır. Mesul Müdürün Görev ve Sorumlulukları: … İlk yardım eğitimlerinin mevzuata uygun verilmesini sağlar, eğitimleri ve eğitmenleri denetler.

İlk yardım eğitmeni ne kadar maaş alır?

Görev ve sorumlulukların çoğalması ile beraber iş deneyimleri de çoğalmaktadır. Bu sebeple ilk yardım eğitmeninin ortalama maaşları 4.500 TL olarak karşımıza çıkmaktadır. Tecrübeleri ve yetkileri arttıkça ilk yardım eğitmenlerinin en yüksek 7.500 TL maaş alabildikleri de bilinmektedir.

Category:
Konum