Karadeniz mıhlaması nasıl yapılır

Karadeniz mıhlama nasıl yapılıyor?

Bir Karadeniz Gelininden Nefis Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını tavada eritip mısır ununu da ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
  2. Sonra 2,5 bardak kaynar suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım.
  3. 5-6 dakika tavanın ağzını kapatıp kısık ateşte pişmesini bekleyelim.

Trabzon yöresine ait mıhlama nasıl yapılır?

Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını mümkünse bakır bir tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce üstüne mısır ununu ekleyin.
  2. Mısır ununun rengi dönene dek kavurun. …
  3. Suyu çekene dek kavurun ve suyu iyice ektikten sonra içine kolot peynirini ilave edin.
  4. Peynir tamamen eriyip, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun.

Küymak nasıl yapılır?

Kuymak tarifi Nasıl yapılır?

  1. Tereyağını kısık ateşte eritin.
  2. Üzerine yavaşça mısır unu ekleyip tahta kaşık ile unu kavurun.
  3. Mısır unu renklenince suyu ekleyin.
  4. Kaynayan suda şişen mısır ununun üzerine tel Trabzon peyniri ekleyin.
  5. Mıhlamayı arada karıştırarak kısık ateşte pişirin.

Rize mıhlama nasıl yapılır?

Süt kaymağını katıp tereyağıyla birlikte sıvı bir hal alana kadar eritin. Kaymak ve tereyağı tamamen eridiğinde un katıp kısık ateşte kavurun. Sonrasında azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın. Mısır unu renk almaya başladığında bir parça su ekleyip çektirin.

Mıhlama evde nasıl yapılır?

Mıhlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 2 yemek kaşığı tereyağını eritelim.
  2. Mısır ununu ekleyip kavuralım.
  3. 1 su bardağı suyu ilave edip karıştıralım.
  4. Doğradığımız peynirleri ilave edip karıştıralım.
  5. İsterseniz üzerine biraz daha tereyağı kızdırıp dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

11 Jun 2014

Güzel mıhlama nasıl yapılır?

Mıhlama Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır?

  1. Önce tereyağını tavada eritelim kızarmasını beklemeden mısır ununu ekleyelim.
  2. Göz göz olduktan sonra suyu ekleyelim.
  3. Topaklanma geçtikten sonra peynirleri dökelim ve hızlıca karıştıralım.
  4. Topaklanmasın diye kaşıkla ezelim.
  5. Az miktarda tuz koyalım.
  6. Servise hazır.

3 Dec 2014

Gercek muhlama nasil yapilir?

Mıhlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını sahana aktarın. …
  2. Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.
  3. Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin.
  4. Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın.
  5. Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin.

Category:
Alet