Levrek nasil kizartilir

Levrek balığı en güzel nasıl pişirilir?

· Levrekleri daha önce zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuz ile çırpıp hazırladığınız sos ile iyice ovalayıp fırına dizin. · Her bir levreğin karnına defne yaprağı koyun. Bu şekilde 1 saat bekleterek sosu iyice çekmesini sağlayın. · Daha sonra 200 dereceye ayarladığınız fırına levrek dolu tepsiyi koyun.

Levrek tavada mı fırında mı?

Levrek genelde ızgarada ve fırında pişirilse de tavada da oldukça lezzetli olan bir balık. Çok da iri olmayan levrekleri tavada bütün halde pişirebileceğiniz gibi fileto çıkartarak da pişirebilirsiniz. Tereyağının aroması ile sarımsak ve limon aroması ile enfes bir levrek ziyafeti sizi bekliyor.

Tavada levrek fileto nasıl pişirilir?

Balıkları yıkayıp iyice suyunu süzdükten sonra tuz ve karabiber serpin. Geniş yapışmaz bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip derisi altta kalacak şekilde pişirmeye başlayın. Rengi opaklaşmaya başladığında piştiğini anlarsınız. 3-4 dk kadar piştikten sonra ters çevirin ve 3 dk kadar da o şekilde pişirin.

Levrek kaç dakikada kızarır?

Levrek Tava Yapımı: Levrek filetolarını tuzlayıp unlayarak, fazla ununu silkeleyip bir kenara bırakınız. 2. Bir tavada sıvı yağı (Çiçek ya da mısırözü) kızdırınız. 3. Filetoların her iki yanlarını kızgın yağda 4-5 dakika kızartınız.

Kaya levreği tavada nasıl yapılır?

Tavaya 2 çay bardağı kadar sıvı yağ koyarak ısıtın. Son olarak balıkları tavaya yerleştirerek iyice kızartın. Kaya levreğini fırında yapmanızda mümkündür. Bu yöntemin çok sık kullanıldığı bilinmektedir.

Levrek fırında nasıl pişirilir tarifi?

Hazırlanışı

  1. Balığı yıkadıktan sonra suyunu süzün. …
  2. Kekiği ve limon dilimlerini balığın içine yerleştirin. …
  3. Ufak bir kase içerisinde limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiberi karıştırın ve balığın üzerine gezdirin.
  4. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında üzerini kapatmadan 200 derecede 25-30 dk kadar pişirin.

11-Nov-2019

Levrek fileto tavada kaç dakikada pişer?

Orta ateşte 15 dakika pişirin.

Category:
Uzman Not Defteri