Limonlu yoğurtlu kek oktay usta

Limonlu kek nasıl yapılır yoğurtlu?

Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Şeker eriyince sıvı yağı, yoğurdu ve rendelediğimiz limonun kabuklarıyla ( çok derin kesmeyin acı oluyor ) limonun suyunu ilave edip karıştırıyoruz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekledikten sonra güzelce karıştırıp yağladığımız kek kalıbına döküyoruz.

Portakallı keke yoğurt konur mu?

Kokusu da tadı da dillere destan olacak muhteşem yoğurtlu portakallı kek tarifi ile karşınızdayız. Bu kek, o muhteşem dokusunu yoğurda borçlu. Portakal suyu ve yoğurdun muhteşem birlikteliği keke süngerimsi bir kıvam veriyor. Portakal kabukları kek harcına tat katıyor ve yemelere doyum olmuyor.

Yoğurttan kek yapılır mı?

Kek yapmaya başlayan herkesin elinin gittiği ilk tariflerin başında gelir yoğurtlu sade kek. Evde süt olmadığı durumlarda ya da daha yumuşacık kıvamlı bir kek yapmak istediğimizde devreye hemen yoğurt girer. Kekinizin iç dokusunu yoğunlaştırır, kıvamını hafif nemli ve pürüzsüz hale getirir.

Limonlu kek yoğurtla yapılır mı?

Yoğurt, kek harçlarının içerisine girdiğinde o keke yumuşacık bir doku veriyor. Yoğurt sayesinde kekler kocaman kabarıyor ve tok bir lezzete de kavuşuyor. Limon da özellikle hamur işlerine çok yakışıyor. Lezzetini hafifletiyor, ferahlık katıyor.

Portakal kabuğu ile kek nasıl yapılır?

Portakal Kabuklu Yumuşacık Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Ve hanımlar sırasıyla süt, sıvı yağ ve portakal kabuğunu koyup 1-2 tur karıştırıp kabartma tozu vanilya ve unu ekliyoruz.
  3. Yumuşak kıvamlı keki kalıbımıza koyup 180 derece de pişiriyoruz.

28-Sept-2016

Kek de süt mü yoğurt mu?

Kısaca üzerinden geçecek olursak; baharatlı ya da sade, puf puf kabaran ve daha az şekerli kekler için süt, yoğun ve nemli kıvamlı, şerbet ya da sos kullanacağınız, içerisine aroma ilave edeceğiniz kekler için ise yoğurt kullanmanızı öneririz.

Yoğurttan nasıl kek yapılır?

Yumuşacık Yoğurtlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
  2. Sıvı yağ yoğurt ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek işleme devam ediyoruz.
  4. Kek kalıbımızı yağlayıp karışımı güzelce döküyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. (

Category:
Genel