Lustral 100 nedir

Lustral (sertralin), genellikle depresyon tedavisi için kullanılan bir antidepresan türüdür. Ancak panik atak, sosyal anksiyete bozukluğu, obsesif-kompulsif bozukluk ve travma sonrası stres bozukluğu olan kişiler için de reçete edilebilir.

Lustral 100 mg nasıl kullanılır?

LUSTRAL SPECIAL'i sabah veya akşam aç veya tok karnına alabilirsiniz. Günün aynı saatinde alınması tercih edilir. LUSTRAL SPECIAL'i bütün olarak bir bardak su ile yutunuz. Tabletleri çiğnemeyiniz veya ezmeyiniz.

Lustral kaç ay kullanılmalı?

Doktorunuz ilacı kesmenizi söylemedikçe, düzenli almaya devam edin. Tedavi çoğu zaman siz tamamen iyi hissettikten sonra 6 ay kadar daha devam eder. Tedavi bitiminde Lustral azaltılarak kesilecektir.

Lustral işe yarar mı?

Depresyon Tedavisinde Lustral Kullanımı Lustral, serotonin miktarını artırma konusunda etkili olması nedeniyle depresyon tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca noradrenalin ve dopamin artışının da hastaların tedavisine önemli katkısı bulunmaktadır. Depresyon tanısını yalnızca uzman psikiyatristler koyabilir.

Lustral Special kimler kullanılır?

Yetişkinlerde depresyon, anksiyete bozuklukları, travma sonrası stres bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluk, panik bozukluk tedavisinde kullanılır. 6-18 yaş arasında obsesif kompulsif bozukluk tedavisinde de kullanılan bir ilaçtır.

Lustral Special nasıl kullanılır?

Lustral nasıl kullanılmalı?

  1. Sertralin genellikle günde tek doz alınarak kullanılır.
  2. Gıdalarla veya aç karna alınmasında bir sakınca yoktur.
  3. Gün içerisinde herhangi bir zaman diliminde alınabilmekle birlikte her zaman aynı saatte almak faydalıdır.

Lustral 100 mg ne zaman kullanılır?

Genellikle depresyon tedavisi için reçeteli olarak kullanılan bir antidepresan türü olan Lustral (Sertralin) aynı zamanda panik atak, sosyal anksiyete bozukluğu, obsesif-kompulsif bozukluk ve travma sonrası stres bozukluğu gibi psikolojik rahatsızlıklar yaşayan kişiler için de reçete edilebilir.

Lustral birden kesilirse ne olur?

İlacı aniden bırakmak; 'kesilme sendromu' ya da 'yoksunluk sendromu' denilen tabloya yol açabiliyor. İlacı bıraktıktan bir-iki gün sonra aşırı sıkıntı, üzüntü, heyecan hali, çarpıntı hissi, şuur bulanıklığı, dalgınlık görülebilir. Ayrıca uykusuzluk ya da uyuklama hali ortaya çıkabilir.

Category:
Genel