Portakal mandalina kabuğu reçeli

Mandalina kabuklarından reçel nasıl yapılır?

TARİFİNASIL YAPILIR ? : Derin bir kasede üzerini geçecek kadar su içerisinde bekletelim. çüncü gün kabukları derin bir tencerede üzerini geçecek kadar su içerisinde iyice haşlayalım. Kabuklar yumuşayınca haslama suyunu dökelim. Mandalina kabuklarının üzerine şekeri ve suyu ilave edip orta ateşte kaynatalım.

Mandalin kabuğundan reçel olur mu?

Meyve kabuklarından harika reçeller oluyor. Yakın zamanda limon kabuğu reçeli de yaptım. … Mandalina kabuğundan reçel yapmak çok kolay, hiç uğraştırmıyor. Kokulu mandalinayla daha bariz bir kokusu oluyor.

Mandalina kabuğu nasıl değerlendirilir?

Çay yapımında kullanılır. Biriktirdiğiniz mandalina kabukları henüz kurumadıysa, 1 bardak su kaynatın ve bardağın içerisine alın. Suyun içerisine 2 adet mandalina kabuğunu küçük parçalara bölerek atın. 10 dakika demledikten sonra suyunu süzüp içebilirsiniz. Tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz.

Mandalina kabuğu nasıl hazırlanır?

1, 5 su bardağı su cezveye alınarak kaynatılır. Su kaynatıldıktan sonra içine doğranan mandalina kabukları eklenir ve 5 dakika kadar daha kaynatılır. 10 dakika demlendikten sonra isteğe bağlı olarak içine tarçın ya da zencefil eklenerek içilebilir. Tadı acı olursa bir miktar balla tatlandırılabilir.

Mandalina kabuğu nasıl yenilir?

Mandalina kabukları elle ya da bıçakla ufak ufak doğranır. 1,5 su bardağı su cezveye alınarak kaynatılır. Su kaynatıldıktan sonra içine doğranan mandalina kabukları eklenir ve 5 dakika kadar daha kaynatılır. 10 dakika demlendikten sonra isteğe bağlı olarak içine tarçın ya da zencefil eklenerek içilebilir.

Limon kabugu reçeli nasıl yapılır?

Bir tencerenin içerisine pişen limon kabuklarını, limon içini, toz şeker ve limon tuzunu aktarın. Üzerine 2 su bardağı da su ilave edin. Reçel suyunu çekip, şeker içinde güzelce eriyene kadar karıştırarak pişirin. Ardından ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Bodrum mandalinası nasıl olur?

“Kokulu Mandalina” olarak da isimlendirilen Bodrum mandalinasının ağaçları orta büyüklüktedir ve diğer mandalina türlerine göre dal sayısı çok fazladır. Kabuğu kolay soyulur ve kabuktaki eterik yağlar nedeniyle kendisine özgü hoş bir kokuya sahiptir. Bodrum mandalinasında ortalama 19 çekirdek bulunur.

Category:
Yazılarımız