Sırt kütletme yöntemleri

Sırt nasıl Kutler?

Sert düz bir yüzey üzerinde yatın. Tek bacağınızı bükün ve diziniz yere değene kadar diğer bacağınızı yayın. Örneğin sol bacağınız gerginken sağ bacağınızı bükün; sol bacağınızı yavaşça ve nazikçe düz sağ bacağa doğru uzatın. Kütleme sesi duyduğunuzda ya da çok acırsa bırakın.

Kendi sırtımı nasıl Çıtlatırım?

Sırtını çıtlatmak için bir sandalye kullan. Ardından, sırtın sandalyenin arkasına değene kadar arkana yaslan. Avuç içlerini alnına koy ve yavaşça nefes ver. Bu, başının ve omuzlarının sandalyenin arkasına çökmesine neden olur. Sonunda bir çıtlama duymalısın.

Sırt çıtlatmak zararlı mı?

Ses çıkaran herhangi bir rahatlatma hareketi, vücudumuzda endorfin salınımına da neden olarak iyi hissettirir. Bu yüzden sırt kütletmek zararlı bir hareket değildir ancak uzmanlar, tedavi edici bir hareket de olmadığına dikkat çekiyor.

Sürekli boyun çıtlatma isteği nasıl geçer?

Boyun eklemlerinin tutukluğunu açmak için boynu her yöne hareket ettiren egzersizler yapılabilir. Başı saat yönüne ve tersine birkaç dakika dairesel çevirmek gergin bağların gevşemesini sağlayabilir. Bu hareket sırasında boynunuzda çıtlama veya kütleme şeklinde sesler gelebilir. Siz seslere değil harekete odaklanın.

Sırt neden Kütlemez?

Sırtın kütlemesi için en yaygın kabul edilen açıklama faset eklemlerin sıvısında küçük gaz kabarcıkları oluşması ve bunların patlamasıdır. Bu mekanizma parmak eklemlerinin çıtlamasını açıklamakta da kullanılmaktadır. Omur kemiklerimiz arka tarafta birbirleri ile sağlı sollu faset eklem denilen eklemleri yapar.

Kulunç nasıl tedavi edilir?

Halk arasında bilinen kulunç kırma yöntemi ile kulunç ağrıları da hafifler. Kişide kulunç nedeni ile oluşan gergin kas ve gergin bantlar da sert bir masaj uygulanarak gevşetilir. Bu şekilde kulunçların yumuşatılmasına kulunç kırmak denilmektedir.

Sürekli bel Kütletme neden olur?

Kemikler birbirine yaklaşırken basınç artar, uzaklaşırken azalır. Basınç arttığında eklem sıvısı içinde çözünmüş halde bulunan gazlar basınç azaldığında kabarcık oluşturur. Kabarcıkların oluşması ve patlaması sırasında kütleme, çıtlama gibi seslerin çıktığı sanılmaktadır.

Category:
Alet