Vücutta iğne batması hissi neden olur

Vücudun iğne gibi batması nedir?

Uyuşma, hissizlik, karıncalanma ve iğne batması hissi gibi belirtiler vücuttaki sinir sıkışmalarını işaret ediyor. Halk arasında sık görülen sinir sıkışmaları çoğu zaman doktora sorulmadan, günü birlik tedavilerle geçiştiriliyor. Oysa önemsenmeyen bu belirtiler, felç gibi ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor.

Vucutta iğnelenme neden olur?

Karıncalanma nedenleri arasında en sık karşılaşılan nörolojik problemler diyabetik nöropati, alkol bağımlılığı, beyin tümörleri, multipl skleroz (MS) hastalığı, ensefalit, transvers miyelit ve inme şeklinde sıralanabilir.

Iğne batması gibi kaşıntı neden olur?

Kurdeşen yangılı kaşıntı, iğne batması hissi, ortası kabarık, kenarları kızarık farklı büyüklükte plaklar olarak belirtiler vererek kendini gösterirken, çok hızlı bir şekilde ortaya çıkan ve 24-48 saat içinde de sönümlenen kaşıntılı kızarıklıklardır.

Yüzde iğne batma hissi neden olur?

Vitamin dengesizlikleri bağışıklık sistemini zayıflattığı gibi, sinirlerin çalışma düzenini de etkiler. Özellikle B vitaminleri sinirlerin çalışmasında oldukça önemlidir. B12 vitamini eksikliği sinirlerde tahribata yol açar. Sinir kılıflarının bozulması yüzde karıncalanmalara ve uyuşmalara neden olur.

Karında batma hissi neden olur?

Mide ve bağırsak bozuklukları, böbrek taşları, kadın ve erkek üreme organlarının hastalıkları, şeker hastalığı, böbrek üstü bezi hastalıkları, kadınlarda adet sancıları, bazı kan hastalıkları, kurşun ve morfin gibi maddelerin zehirlenmeleri ve zona gibi hastalıklar nedeni ile karın ağrısı oluşabiliyor.

Sırtta iğnelenme neden olur?

Sırtta karıncalanma hissi sırt fıtığı, Fibromiyalji hastalığı, hamilelik, kasların aşırı kasılması, sinir zedelenmesi, kulunç denilen kas spazmı gibi pek çok nedenden kaynaklanabilmektedir. Sırtta karıncalanma hissinden şikayetçiyseniz tedavi için Fizik Tedavi doktoruna gitmelisiniz.

Elimize iğne battığında ne yapmalıyız?

❖ Enfekte iğne batması durumunda bol su ve sabunla yıkamak sonra %70'lik alkollü antiseptik 20-30 saniye uygulanır. Sonra sabunlu su ile yıkanır. Hızlı akan su altında 20-30 sn kadar tutulur. En sık kullanılan rejim günde 4 kez 500 mg Ribavirin 7 gündür.

Category:
Alet