Zeytin ağacı nasıl ilaçlanır

Mart-Nisan aylarında havalar ısınmaya başlayınca zeytin güvesi zararlısının yaprak içindeki tahribatı başlar. Bunun için ağaçlara herhangi bir insektisit (böcek öldürücü atılmalıdır. Aynca mantari hastalıklara karşı hazır bakırlı ilaçlarla veya “bordo bulamacı” denilen ilaçla ağaçlar ilaçlanmalıdır.Sep 23, 2020

Zeytin ağacına ilaç ne zaman atılır?

İlaçlamanın mutlaka gerekli olması halinde, Zeytin pamuklu bitinin en uygun mücadele zamanı, sürgün uçlarında ilk pamuklanmalar görüldükten 10 gün sonra başlamak üzere çiçeklenme zamanına kadar olan dönemdir.

Ağustos ayında zeytine hangi ilaç atılır?

AĞUSTOS. Zeytinliklerde sulama ve yabani ot mücadelesine devam edilir. Zeytin sineği ve ağaç kurduna karşı mücadele için eğer gerek varsa yapraktan potasyum nitrat ve üre verilebilir.

Zeytin ağacına nasıl bakım yapılır?

En ideal yöntem damlama ile sulama olacaktır. Ağaçları korumak için her yıl bordo bulamacı uygulaması yapılmalıdır.Bordo bulamacı ise kireçli ve ilaçlı sudur. Hasattan sonra ise, ağaç dipleri çapalanmalı ve havalandırılmalıdır. Bakımı yapılan ağaçların çiçek açması büyük bir heyecanla beklenir.

Zeytine çiçekte hangi ilaç atılır?

ZEYTİNDE HALKALILEKE HASTALIĞINA KARŞI KULLANILAN İLAÇLAR:en iyisi,güçlüsü,”BAKIRLI” ilaçlardır.ama hangisi?bordobulamaçları,koruma bakır,sıvı göztaşı,sıvı bakırlar,hepsi kullanılabilir.ama benim tavsiyem “AGFESİN”ilacıdır. bu ilaçtan her 100 litre suya 175 grm koymak yeterlidir.fazla koymayın…

Zeytine bordo bulamacı hangi ayda atılır?

Bordo Bulamacının Zeytin Bahçelerinde Kullanımı Ve Zamanı Zeytinde Halkalı Leke Hastalığına Karşı Zeytinler Sürgün Vermeden Önce Şubat Ayında % 1.5'luk, Zeytin Ağaçları Çiçek Açmadan Önce İse Nisan Ayında %1'lik Bordo Bulamacı Uygulanır.

Bordo bulamacı ne zaman yapılır?

Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4'ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Zeytine çiçekte ilaç atılır mı?

İlaçlama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce, yapılmalıdır. Bakanlık tarafından tavsiye edilen ilaçlar ve dozları kullanılır. Üreticilerimiz üretici kayıt defterlerini en yakın il ve ilçe müdürlüklerinde alarak kullanacakları zirai ilaçları bu deftere yazdırmaları gerekir.

Category:
Yazılarımız